Η μεταμόρφωση μιας καρέκλας

Σκαλίζοντας λίγο στο υπόγειο της γιαγιάς βρίσκεις πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα! Αυτή τη φορά εγώ βρήκα κάποιες παλιές, σκονισμένες και εντελώς ταλαιπωρημένες καρεκλίτσες.

Εικόνα

Το πρώτο βήμα για τη μεταμόρφωση τους είναι να αφαιρέσουμε την διαλυμένη ψάθα. Έπειτα παίρνουμε τις διαστάσεις και κόβουμε ένα κομμάτι ξύλου, το οποίο εφαρμόζουμε στη θέση του καθίσματος. Το αποτέλεσμα θα βγει κάπως έτσι:

Εικόνα

Στη συνέχεια τρίβουμε τις καρέκλες με ένα γυαλόχαρτο για να φύγει η παλιά γυαλάδα, να «αγριέψουν» λίγο οι επιφάνειες και να πιάσει καλά το καινούριο χρώμα. Επιλέγουμε τους χρωματισμούς και την μπογιά που μας αρέσει. Για το ξύλο ενδείκνυται η λαδομπογιά -κατά προτίμηση στη ματ εκδοχή της-, αλλά εμένα μια χαρά με βόλεψε και το λίγο πλαστικό που μου είχε περισσέψει από το βάψιμο του τοίχου. Απομακρύνουμε με ένα ελαφρώς υγρό πανί τις σκόνες από το τρίψιμο και ξεκινάμε την καλλιτεχνία. Στα σκαλίσματα της καρέκλας επέλεξα να μην περάσω σχολαστικά το χρώμα, γιατί μου αρέσει πολύ αυτή η πεπαλαιωμένη όψη που αφήνουν.

Εικόνα

Για να μην τα πολυλογώ, με λίγα άνετα πολύχρωμα μαξιλάρια η βεράντα μας άλλαξε ύφος και διάθεση και το μπαούλο μας πλαισιώθηκε από καθίσματα που νομίζω του ταιριάζουν πολύ!

Εικόνα

Εικόνα

Σας περιμένω για καφέ! 😉

2 σκέψεις σχετικά με το “Η μεταμόρφωση μιας καρέκλας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s