Λικέρ πικραμύγδαλο!

Δύο μήνες μετά από εκείνο το μικρό κουίζ μας που σας ταλαιπώρησε…

… το λικεράκι μας είναι έτοιμο!

Το πόσο το αγαπώ, οι υψηλές τιμές που έβρισκα για τα καλά amaretto στην αγορά, αλλά και το ότι δοκίμασα στη θεία-νονά Ματίνα δικό της σπιτικό και χειροποίητο λικεράκι πικραμύγδαλου την Πρωτοχρονιά με παρακίνησαν να κάνω την παρθενική μου προσπάθεια στο θέμα «λικέρ»!

Η συνταγή απλή: Για ενάμισι λίτρο λευκό κονιάκ, θέλουμε δύο ποτήρια ζάχαρη και 40-50 πικραμύγδαλα. Τα τοποθετούμε όλα μέσα σ’ ένα βάζο χωρητικότητας δύο λίτρων και τα αφήνουμε περίπου δύο μήνες ή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Τώρα έχουμε αρκετά μπουκαλάκια για το σπίτι…

likerakia

… αλλά  και για δωράκια!

 

Κάντε το οπωσδήποτε και απολαύστε το σκέτο, με λίγο πάγο ή/και ιδανικά με λίγο στημένο λεμόνι! Θα με θυμηθείτε!

Υ.Γ.: Μεταξύ μας, γέμισε κι ένα ακόμα μπουκαλάκι, αλλά το «τακτοποίησα» εχθές! Πώς αλλιώς θα έκρινα αν αξίζει να σας δώσω την συνταγή! 😉

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “Λικέρ πικραμύγδαλο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s